• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Tips Memilih Sewa Kereta di Bali

  Sewa Mobil Avanza di Bali

  Beberapa Tips Sebelum Menyewa Kereta dari AMSBali.com

  Jika bercakap tentang percutian tentunya banyak pilihan tempat pelancongan yang patut untuk dikunjungi. Dari sekian banyaknya tempat pelancongan menarik di Indonesia, Bali menjadi salah satu yang terbaik untuk dikunjungi.

  Untuk anda yang memilih bercuti di Bali, sudahkah anda menyewa kereta sebagai satu cara pengangkutan anda semasa bercuti nanti? Jika belum, maka berikut ini beberapa tips memilih sewa kereta di Bali yang www.amsbali.com rangkum untuk memberikan percutian terbaik di Pulau Dewata.

  Cadangan dari kenalan anda
  Tentunya banyak rental mobil di Bali dengan berbagai kelebihan dan dengan harganya masing-masing. Namun untuk meyakinkan anda, pilihlah perkhidmatan sewa kereta dari cadangan kenalan anda. Kenalan anda yang telah menggunakan rental mobil tersebut pastinya sudah tidak perlu diragukan lagi kualitinya.
  Pilihlah Kereta sesuai kapasiti rombongan
  Pilihlah kereta dengan kapasiti penumpang sesuai dengan rombongan anda. Anda tidak perlu menggunakan kereta yang terlalu besar jika bercuti bersama beberapa orang saja. Disamping mendapatkan harga yang lebih murah, dan pun juga dapat menjimatkan kos petrol.
  Ceklah Kemudahan dan Harganya
  Ceklah dengan teliti kemudahan yang terdapat di kereta tersebut, periksa segala kelengkapannya dan juga keadaan fizikal kereta seperti body kereta, mesin, petrol, dan sebagainya. Hal ini sangatlah penting guna menghindarkan kejadian yang tidak diingini semasa percutian anda, lebih-lebih lagi jika anda menyewa kereta tanpa pemandu. Cek juga harga yang ditawarkan untuk kereta yang akan anda gunakan, sama ada masih dalam tahap yang wajar dan sesuai dengan kemudahan yang ditawarkan.
  Menggunakan Pakej Sewa Kereta dengan atau Tanpa Pemandu
  Menggunakan pakej sewa kereta + pemandu sangatlah dianjurkan bila anda sekeluarga tidak ada yang hafal dengan daerah Bali. Tentunya harga yang lebih murah dari pakej tanpa pemandu tidaklah setanding dengan kehilangan masa anda kerana tersesat dan tidak boleh menikmati pelbagai tempat pelancongan dengan maksimum. Namun untuk anda yang memang sudah hafal dengan daerah Bali, pakej tanpa pemandu pun boleh anda gunakan dengan kelebihan masa pajakan yang lebih lama.
  Gunakan pakej sewa kereta yang paling berkesan
  Jika anda bercuti untuk waktu yang cukup lama, kami cadangkan untuk anda terus menyewa pakej beberapa hari atau mingguan. Dengan demikian harga yang akan anda peroleh untuk sewa kereta akan lebih murah daripada menyewa secara per hari
  Catat batas waktu pemakaian dan nombor berkaitan
  Perhatikanlah batas waktu pemakaian yang perkhidmatan sewa kereta berikan, kerana anda akan dikenakan kos tambahan yang mahal jika melebihi batas waktu penggunaan dari yang ditentukan. Catat juga nombor dari pihak rental mobil supaya dapat anda hubungi pada bila-bila saja, terutama disaat terjadi halangan.
  Itulah beberapa tips memilih sewa kereta dari kami yang akan memaksimumkan masa bercuti terbaik untuk anda dan sekeluarga selama bercuti di Bali. Namun untuk anda yang masih belum memutuskan rental kereta mana yang terbaik, gunakanlah kereta yang kami tawarkan untuk anda.

  Fondazi Bali Tour adalah syarikat sewa kereta di Bali terbaik dan berpengalaman, di mana akan memberikan perkhidmatan yang terbaik sesuai dengan tips-tips diatas. Jika anda berminat untuk menyewa kereta kami, boleh melawat website kami untuk melakukan tempahan.