• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Sewa Kereta di Kuta Bali

  Sewa Mobil di Kuta Bali

  Bali merupakan pulau yang indah nan eksotik yang mesti dikunjungi. Jika anda salah satu yang mempunyai rancangan untuk bercuti ke Bali, jangan sampai anda lupa untuk menyewa kereta di Bali. Dengan menggunakan jasa rental mobil di Bali, maka anda akan mempunyai cara pengangkutan untuk berkeliling ke pelbagai tempat pelancongan terbaik di Pulau Bali ini. Menggunakan perkhidmatan sewa kereta di Bali pun akan lebih baik berbanding menggunakan perkhidmatan tour yang harganya jauh lebih mahal.

  Oleh kerana kebanyakan orang yang bercuti ke Bali memilih Kuta sebagai tempat tinggal, maka gunakanlah perkhidmatan sewa kereta dari kami yang terletak Kuta. Letaknya yang berada di Kuta, membuat anda tidak perlu repot-repot mencari rental mobil yang jauh dari tempat anda tinggal.

  Mengapa perlu menggunakan perkhidmatan sewa kereta kami?
  Kami mempunyai pelbagai jenis kereta yang boleh anda sewa, pelbagai model MPV seperti Karimun, Xenia, Avanza, APV, Innova dan lain sebagainya. Kereta yang kami sewakan merupakan kereta dengan kelengkapan dan kemudahan yang terjamin. Setiap kereta yang digunakan selalu mendapatkan rawatan secara rutin, untuk menunjang keselesaan anda memandu.

  Setiap kereta yang kami sewakan boleh anda gunakan dalam 3 jenis pakej, yakni:

  • sewa kereta tanpa pemandu (lepas kunci)
  • pakej sewa kereta + supir
  • pakej sewa kereta + pemandu + BBM (petrol)

  Masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya masing-masing. Namun, ketiga pakej tersebut kami berikan dengan harga terbaik berbanding harga dari syarikat sewa kereta di Kuta lainnya.

  Untuk pakej sewa kereta dengan sistem lepas kunci atau tanpa pemandu, sangat pas anda gunakan jika sudah hafal dengan daerah Pulau Bali. Disamping mendapatkan harga yang lebih murah, masa penggunaan yang boleh anda dapatkan pun akan jauh lebih lama berbanding menyewa pemandu, yakni kira-kira 24 jam.

  Sementara untuk anda yang sangat asing dengan daerah pulau Bali, tentunya penggunaan pakej sewa kereta + pemandu adalah pilihan terbaik untuk anda gunakan. Batas waktu penggunaan yang anda peroleh melalui pakej ini adalah kira-kira 10 jam. Lebih singkat memang, namun masa tersebut sudah cukup untuk membawa anda melawat pelbagai tempat di Pulau Bali seharian full. Tentunya harga yang lebih mahal tidak setanding dengan masa percutian anda yang hilang akibat tersesat kerana tidak tahu jalan.

  Untuk pakej ketiga, yakni pakej sewa kereta + Pemandu + BBM (petrol) hampir sama dengan pakej kedua. Perbezaannya adalah petrol sudah include dalam pakej. Kami sangat menyarankan anda untuk menggunakan pakej yang satu ini jika ingin bercuti dengan selesa. Mengapa? walaupun harganya lebih mahal, akan tetapi jika dikira berdasarkan manfaat dan waktu penggunaannya, maka pakej ini akan menjimatkan perbelanjaan anda. Hal ini disebabkan banyaknya petrol yang akan anda habiskan jika berkeliling pulau Bali, sehingga pakej ketiga ini membuat anda tidak perlu menghabiskan wang yang lebih banyak untuk membayar petrol.

  Jika anda berminat untuk menggunakan perkhidmatan sewa kereta dari kami, anda boleh terus menghubungi kami melalui www.amsbali.com untuk melakukan tempahan.