• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Pakej Pelancongan 5 Hari di Bali

  RANCANGAN PERJALANAN

  Hari 01: Dijemput di Lapangan Terbang & Aktiviti Bebas
  Dijemput di lapangan terbang, dibawa ke hotel untuk check-in. Kemudian berehat.

  Hari 02 : Barong Dance & Kintamani Full Day Tour
  Acara pertama, menonton persembahan tarian Barong, Kemudian berhenti di Galuh sebagai pusat batik dan pusat cenderamata di Bali,kemudian ke Celuk sebagai pusat perak. Melawat tempat menarik di Goa Gajah, Hindu dan relik Buddha pertapaan abad ke-11, dan segera pergi ke Kintamani. Makan tengah hari di salah satu restoran di Kintamani, sambil menikmati keindahan tasik dan Gunung Batur. Perjalanan diteruskan ke Pura Tirta Empul, sumber air yang terkenal suci. Berhenti di Sukawati , pasaran tempatan menyediakan barangan kraftangan pada harga yang rendah. Bergerak ke arah Bumbu Desa Restorant untuk menikmati makan malam. Kembali ke hotel dan berehat.

  Hari 03 : Bedugul & Tanah Lot Full Day Tour
  Acara pertama, bantuan pelancongan bermula dengan melawat Temple Taman Ayun, peninggalan kuil zaman kegemilangan Raja Mengwi. Diikuti oleh pelancongan Kebun Bedugul untuk melihat keindahan Tasik Bratan dan Pura Ulundanu. Menikmati makan tengah hari di Restoran Mentari Kebun semasa menonton keindahan pemandangan alam di gunung. Moving towards to Alas Kedaton, nature reserves and cultural objects famous by dozens of friendly monkeys. Diteruskan dengan Tanah Lot, kawasan pantai selatan terkenal dengan keunikan dan keindahan kuil di tengah-tengah laut, serta sunsetnya. Makan malam dihidangkan di restoran Taman Segara Madu, kembali ke hotel dan berehat.

  Hari 04 : Tanjung Benoa & Uluwatu Full Day Tour
  Lawatan Acara pertama pantai Tanjung Benoa terkenal dengan aktiviti sukan air. Bergerak ke arah Taman Kebudayaan Garuda Wisnu Kencana, makan tengah hari di The Branda’s Restaurant. Lawatan diteruskan dengan lawatan ke Pura Uluwatu, pura suci yang terletak di hujung bukit Pecatu. Pelancongan berakhir dengan membeli-belah di Joger, ke arah Jimbaran Cafe untuk menikmati makan malam, kembali ke hotel dan berehat.

  Hari 05 :Acara Bebas & Transfer Airport
  Masa berehat sehingga masa pick-up tiba. Pemindahan ke lapangan terbang untuk penerbangan ke destinasi seterusnya.

  HARGA PAKEJ PERORANGAN

  2-3 Orang
  4-5 Orang
  6-8 Orang
  9-15 Orang
  16-22 Orang
  23-28 Orang
  Rp.1,996,000
  RP.1,514.000
  Rp. 1,474,000
  Rp. 1,434,000
  Rp. 1,290,000
  Rp. 1,133,000

  KEMUDAHAN YANG DIDAPAT

  • kenderaan
  • pemandu
  • Petrol
  • Tiket untuk masuk ke tempat-tempat pelancongan
  • Kos tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam