• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Kintamani Tour

  Kintamani yang terletak di daerah Bangli merupakan salah satu tempat pelancongan kegemaran di Bali pilihan para pelancong, baik pelancong domestik mahupun pelancong asing.

  Kintamani menawarkan suasana yang dingin dari bukit-bukit dengan suhu sekitar 18 darjah Celsius, sama seperti udara di Kebun Raya Bedugul. Tarikan utama di rantau ini adalah pandangan Gunung Kintamani dan Tasik Batur. Gunung Batur masih gunung status aktif dan yang kedua tertinggi selepas Gunung Agung di Besakih. Suasana terbaik apabila di Kintamani adalah ketika makan tengah hari sambil menikmati keindahan tasik dan gunung asap sendawa.

  RANCANGAN PERJALANAN

  Persembahan tarian Barong Watch pragmen dibangkitkan dari ephos Mahabrata, beritahu yang baik dan buruk hidup dan akan sentiasa berada di sana dan seimbang. Berhenti di Galuh sebagai pusat batik dan pusat cenderamata di Bali, kemudian pergi ke Celuk sebagai pusat perak.

  Melawat tempat menarik di Goa Gajah, peninggalan agama Hindu dan Buddha pada abad ke-11. Objek ini adalah kuil dengan tapak-tapak purba seperti sebuah gua pertapaan, patung, mandi renang, dan runtuhan kuil-kuil Hindu dan peninggalan Buddha. Dipanggil Goa Gajah kerana di dalam gua terdapat arca Dewa Ganesha.

  Tambahan pula, segera pergi ke Kintamani untuk melihat pemandangan Gunung dan Tasik Batur yang begitu indah. Makan tengah hari di restoran Kintamani dengan latar belakang Tasik dan Gunung Batur.

  Pelancongan terus ke Pura Tirtha Empul, Tampaksiring. Pura yang menceritakan tentang kemenangan bala tentera Dewa.Terdapat beberapa beberapa mata air suci yang kononnya dicipta oleh Dewa Indra untuk merawat tentera yang telah diracuni oleh perbuatan gergasi.

  Hentian seterusnya di Sukawati, pasaran tempatan menyediakan barangan kraf dengan harga murah. Seterusnya pergi ke kafe Jimbaran untuk menikmati makan malam. Kemudian kembali ke hotel dan berehat.

  HARGA PAKET PERORANG

  2-3 Orang
  4-5 Orang
  6-8 Orang
  16-22 Orang
  23-28 Orang
  Rp.335.000
  Rp. 300,000
  RP.258.000
  Rp. 190,000
  Rp. 180,000

  Fasilitas yang di dapatkan:

  • kenderaan
  • pemandu
  • bahan api
  • Tiket untuk masuk ke tempat-tempat pelancongan
  • Kos tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam