• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Objek Wisata Kintamani Bali

  kintamani

  Kintamani adalah salah satu tarikan di Bali yang mempunyai udara gunung yang sejuk dengan pemandangan panorama Gunung dan Tasik Batur begitu indah. Penelokan adalah sebuah perkampungan kegemaran di kawasan Kintamani. Kampung ini terletak di pinggir Gunung Batur, lokasi ideal untuk menikmati keindahan Gunung Batur dan Tasik Batur. Masa yang sesuai untuk melawat Kintamani adalah pada siang hari, pada waktu makan tengahari. Kerana di dalam pelaksanaannya terdapat restoran-restoran yang mempunyai pemandangan lembah, gunung dan tasik.

  Di sini terdapat sebuah gunung berapi kecil. Pada tahun 1917 gunung itu mengalami letusan, di mana letupan telah mengambil beribu-ribu nyawa dan memusnahkan beratus-ratus rumah di Desa Batur Tua. Suhu di kawasan Kintamani agak sejuk, tanah yang agak subur. Oleh kerana itu pokok-pokok oren, kopi dan coklat boleh membesar secara optimum di sini. Pada musim-musim tertentu, biasanya musim hujan, kawasan Kintamani akan dilindungi oleh kabus.

  Kintamani terletak di daerah Bangli, adalah sebuah daerah yang terletak di tengah-tengah pulau Bali. Bangli adalah salah satu daerah yang tidak mempunyai pantai. Terletak pada ketinggian 400 meter di atas paras laut, disebabkan kawasan ini adalah sangat sejuk, tumbuh-tumbuhan berkembang di sana.

  Daya tarikan semula jadi yang indah mencipta kesan keindahan. Pandangan hamparan lembah dan juga pemandangan Tasik Batur, yang merupakan tasik terbesar di pulau Bali. Gunung Batur adalah gunung berapi yang aktif, ini menjadikan Kintamani menjadi salah satu destinasi pelancongan kegemaran di Bali.

  Jarak ke rantau ini adalah lebih kurang 2 jam perjalanan dari Denpasar dengan kenderaan bermotor. Berbaris di sepanjang restoran Penelokan menawarkan kelebihan keindahan alam semula jadi lembah dan gunung. Terbukti sangat menarik pelancong manakala makan tengah hari santai atau menikmati. Pelancong akan disajikan dengan pemandangan yang menakjubkan.

  Kami AmsBali.com Syarikat sewa mobil di Bali siap mengantarkan Anda Keliling pulau Bali dan mengunjungi Objek wisata Kintamani. Maklumat tempahan sewa mobil di bali dapat Menghubungi

  Alamat : Jl. Sri Keresna .no 3a, Legian – Kaja, Kuta – Bali
  Office : (0361)4071482
  Halo : 08113997771
  IM3 : 085792508845
  Pin BB : 7F818FDE
  Email : [email protected]