• Bahasa Indonesia
 • Bahasa Melayu
 • Uluwatu Tour & GWK Tour

  GWK dan Uluwatu Tour adalah satu pilihan Half Day Tour, bantuan pelancongan yang melawat tarikan pelancong di Bali dengan tempoh 6 jam. Jika anda ingin melakukan perjalanan sekitar yang tidak menghabiskan banyak masa supaya anda mempunyai banyak peluang untuk menghabiskan masa cuti dengan aktiviti-aktiviti yang telah dirancang, Half Day Packages, program pelancongan selama 6 jam adalah pilihan yang tepat.

  Satu pilihan untuk lawatan ini adalah GWK dan Uluwatu Tour. Masa yang dibelanjakan untuk lawatan ini tidak begitu lama, kira-kira 5 jam perjalanan melawat tempat-tempat pelancongan yang ada di bahagian selatan Bali. Di samping itu, waktu berlepas yang sangat fleksibel. Anda boleh memulakannya pada waktu pagi atau petang, diselaraskan kepada permintaan anda.

  Objek pelancongan yang anda akan melawat dalam program lawatan ini adalah: Pantai Tanjung Benoa, Taman Kebudayaan Garuda Wisnu Kencana, Uluwatu, membeli-belah di Joger.

  Pelan Travel

  Objektif pertama lawatan ialah Pantai Tanjung Benoa, pantai dengan pasir putih yang indah di bahagian selatan Bali. Pantai ini mempunyai ombak yang tenang dan air laut yang jelas, sesuai sebagai rekreasi keluarga. Terdapat pelbagai sukan air yang ditawarkan oleh penduduk tempatan seperti, jet ski, banana bot, menyelam, parasailing, dan lain-lain. Tempat ini juga menyewa bot ke Pulau Penyu, tempat pembiakan penyu yang terbesar di Bali.
  Berterusan ke arah Garuda Wisnu Kencana Cultural Park, kompleks pelancongan di mana terdapat arca Dewa Vishnu menunggang Garuda, yang dirancang untuk digunakan sebagai ikon Bali. Terdapat beberapa buah restoran, persembahan pentas, dan tempat-tempat pameran, melengkapi patung Vishnu dan Garuda di taman ini. Di samping itu, tempat ini juga mempamerkan pelbagai seni yang telah dijadualkan setiap hari. Berdekatan dengan patung Dewa Vishnu, terdapat sebuah kuil dengan sumber air suci yang sebahagian besar airnya mengalir ke dalam kolam Vishnu. Basuh muka dengan air suci ini, idipercayai akan membuat seseorang kekal muda. Makan tengahari dihidangkan di The Beranda’s Restaurant.

  Pindah ke Uluwatu, Pura Dang Hyang Nirartha relik suci, dalam misinya menyebarkan agama Hindu di Bali. Dang Hyang Nirartha seorang pendeta suci yang datang ke Bali pada abad ke-16. Beliau melawat keliling Bali, memagar pulau dengan kekuatan dalaman beliau, dan disini adalah di mana dia akhirnya mengakhiri perjalanannya, dan menuju nirwana tanpa meninggalkan tubuhnya di dunia. Pura ini dijaga oleh berpuluh-puluh monyet, yang dikatakan menjadi pengikut setia Sang Pendeta.

  Pelancongan berakhir di Joger, tempat membeli-belah yang dikenali sebagai “pabrik kata-kata” (kilang kata-kata). Kedai Joger sendiri mula dibina pada tahun 1981 oleh pemiliknya bernama Yusuf Theodorus Wulianadi di pusat bandar Denpasar, dan selepas 1990 mula menumpukan usaha dalam bidang Kuta dengan produk utama seperti pakaian dan cenderamata dihiasi dengan kata-kata yang unik. Tempat ini cukup ramai pembeli membeli-belah setiap hari, pemilik kedai untuk menghadkan bilangan pembelian oleh pengunjung.

  Harga Pakej Per Orang

  2-3 Orang
  4-5 Orang
  6-8 Orang
  9-15 Orang
  16-22 Orang
  23-28 Orang
  Rp.335.000
  RP.300.000
  Rp. 258,000
  Rp. 220,000
  Rp. 180,000
  Rp. 150,000

  Kemudahan Yang Disediakan

  • kenderaan
  • pemandu
  • petrol
  • Tiket untuk masuk ke tempat-tempat pelancongan
  • Kos tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam